Friday, November 23, 2012

The final countdown?

Hej igen!
Två inlägg på en dag? Dra mig baklänges!
Vet inte om jag nämnt det i något tidigare inlägg men jag har nu börjat läsa en kurs i Barnets Rättigheter. Den är så spännande och jag lär mig så mycket, sånt som alla egentligen borde veta. Planen är fortfarande att någon gång i framtiden bli barnmorska och jag klättrar snart på väggarna av spänning inför den 12e december då man får intagningsbeskeden. Jag vill ju helst gå på Röda Korsets sjuksköterskeutbildning eftersom det programmet verkar passa mig perfekt med det jag vill göra i framtiden. Drömmen är att vara sjuksköterska/barnmorska och kunna resa runt bland utsatta områden och hjälpa till. Jag vill för alltid bo i mitt älskade Stockholm men även resa i jobbet:) Men kommer jag inte in på Röda Korset så har jag massa andra idéer.
I värsta fall (att jag inte kommer in på några av alla sjuksköterskeutbildingar jag sökt) så har jag sökt kulturprogrammet och historikerprogrammet. Nu kommer jag nog inte läsa dem på allvar men det skulle nog vara passande med tanke på all litteratur jag fått hem senaste veckorna:

Älskar böcker! Älskar historia, mystik, ockultism och folktro. Vad ska det bli av mig egentligen?

Om "Jordens Undergång":
Såg Maya-boken och vill bara skriva vad jag tycker om profetian alla pratar om. 
Mayaindianerna må ha varit bra på matematik och astronomi men de hade barbariska riter, vanställde sina barns huvudformer redan från födseln och levde för hundratals år sedan. Att folk väljer att tro att Mayaindianerna har förutspått att jorden ska gå under är för mig skrattretande; läs på! Mayaindianerna har delat upp sin kalender i olika cykler som i sin tur är i olika längder. Snart är denna "cykel" på 5125 år slut och sen börjar en annan. Mayaindianerna hade dessutom en tideräkning för ytterligare 63 120 000 år. Allt beror på att en enda man, Michael D Coe, år 1966 släppte sin bok där han skrev att jorden kommer att förgöras år 2012. Tack Michael och Hollywood! 

Om jorden någon gång går under så är det på grund av människan. Alla dessa kärnvapenkonflikter och miljöförstöringen kommer till slut ta kål på jorden och alla levande organismer. Den som lever får se :)

No comments:

Post a Comment