Thursday, August 29, 2013

New look!

Ny årstid, ny hårfärg!
I tisdags gick jag till Märta och hon fick gå loss på mitt hår med världens läckraste röda färg! Är helt kär i den! Blev sugen på att göra hela men orkar inte tampas med utväxt hela tiden och jag gillar ju faktiskt min naturliga blonda så det här var den bästa kompromissen;) En blond/röd ombre!

+ att om jag tar på mig en mössa ser jag rödhårig ut^^

Praktik

Om några veckor ska jag iväg på min första praktik och jag är väldigt förväntansfull! Jag kommer vara placerad på Dalens Allmän Geriatrik (Äldrevård) så det tar bara några minuter för mig att cykla dit. Underbart!

Jag blev ännu mer taggad när jag fick hämta ut mina skyltar!

Nu känns det mer på allvar, haha!

Inspark HT13

Hej hej.
Nu har jag varit tillbaka i skolan i över en vecka och kursen vi håller på med känns extremt flummig. Självklart finns det väl ett syfte med den men är extremt irriterad över att jag inte kan se ett samband mellan den här kursen och min framtid som sjuksköterska... men men, det är väl kul att lära sig något nytt. Hade nog känts bättre om läraren hade mer koll och kunde förmedla vad vi ska få ut av det...

Men nog om det! Förra torsdagen hade vi inspark för de nya T1orna på RKH! Jag hade det fantastiskt kul och det var roligt att hänga med nya människor. Vi delade upp alla i olika lag och hade 5-kamp, grillning och fest på kvällen (där temat var att man skulle vara utklädd till något på S). Hela dagen hade vi dessutom fantastiskt väder!

Riktigt lyckad dag!

Monday, August 19, 2013

Tillbaka på RKH

Nu har höstterminen dragit igång och det känns jättekul! Framförallt för att man får träffa alla klasskompisar igen, för att vi bytt upp oss till ERA-salen från HD (ingen luft i den) och för att varje dag känns det som att jag närmar mig min sjuksköterskelicens! De kommande fem veckorna kommer vi läsa Vetenskaplig Metodik vilket innebär att vi ska läsa en massa vetenskapliga artiklar och lära oss att se kritiskt på dem samt lära oss hur vi ska skriva egna, antar jag :) Ser mest fram emot praktiken som är senare i höst, jag är för tillfället stationerad på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge men ska se om jag kan byta till Dalens, lite närmare hem:)

Lite kort om första terminen:
Jag kände redan första skoldagen att jag hade hamnat rätt. Jag älskade lokalerna och såg fram emot att sätta tänderna i all kurslitteratur. Efter ett tag insåg jag att mycket av litteraturen var överflödig så jag hade köpt på mig lite för mycket böcker, men då är det bara att sälja vidare:)
Kurserna i sig var väldigt bra tycker jag. Den första som handlade om Omvårdnadsvetenskapens teorier och begrepp var aningen luddig men samtidigt viktig kunde jag känna. Saker som att man ska se hela människan och inte bara en patient genomsyrade kursen och det var även mycket fokus på kommunikation mellan patient och vårdaren. Den var intressant men jag kan tycka att den skulle vart kortare, så vi fick mer tid för den andra kursen; Anatomi och fysiologi samt grundläggande patofysiologi. Den var kortare och mer intensiv men kändes mycket viktigare än första kursen, så jag hade hällre läst mer om människans anatomi än omvårdnadsvetenskapen. Men det kommer väl i och för sig mer om det senare i utbildningen :)

Så nu har jag alla mina första 30 hp och jag är väl nöjd över att jag överlevde den där första terminen. Jag ser verkligen fram emot kommande halvår och tre nya kurser + praktik!

Sunday, August 18, 2013

Akkurat

Nu blir det lite söndagsutgång med David, Märta och Tony!


Puss!

Saturday, August 17, 2013

Sommar-insta!

Nu tänkte jag köra en liten sommar-instagram-update! Det är ju som sagt där de flesta bilderna hamnar:)
Det är lite blandade bilder från bl. a Lauras 21-årsdag, virkprojekt, rastbild och diverse mysbilder.


Det här har jag ju inte berättat! I början av sommaren lade jag upp en bild på instagram där jag delade en coke med Anton och hashtaggade #delaencoke men tänkte inte mer på det. Sen fick jag höra från Coca Cola att jag vunnit dagens grill med min bild! Hur lustigt som helst! Så jag fick hem en snygg Webbergrill och ett raffigt förkläde där det står Dela En Coke Med Kocken ;) 



Självklart är min Coca Cola- tavla i bakgrunden;)

En Hede-insta-update blir det med ;)


Hede

Hej hej.
Bloggen har som sagt tagit lite sommarlov men på måndag så drar skolan igång igen och då får vi se vad som händer^^

Jag har ju mestadels jobbat nu i sommar men lyckades åka iväg några dagar till Härjedalen, Hede, med pappa, David och hundarna. Där fiskade vi i stort sett hela dagarna, vilade lite, fiskade mer och sen åt vi fisken :) Vi fick bara öringar med undantag av pappas lilla pekfingerstora harr^^ Gott var det i alla fall och nu vill vi ha stuga däromkring!

Såhär såg stugan vi bodde i ut:

Otroligt vacker natur.

Fångst.

Mina fina pojkar:)

Roy & Brazze. De var ofta i efter oss i vattnet.

Fina Brazze. Han älskar att bada och simma efter pinnar.

Roy badade! Ena sekunden sprang han vid kanten och vips när jag skulle fota Brazze så såg jag vår lille korv simma i mobilen. Fick lite smått panik men det var lugnt, han var ju bara några meter ifrån mig. Men han insåg nog att han var ute på för djupt vatten... (svårt när man inte har någon lång näsa^^)

Grillning vid ett tjär.

Öring.

Jag i mina sexiga vadarstövlar! De höll mig torr i alla fall^^



Det var lite info om min enda semester nu i sommar. Har varit sjukskriven en vecka också men jag räknar inte ligga-och-vrida-och-vända-sig-i-soffan som semester :)

Men nu ser jag framemot att skolan ska dra igång igen!