Saturday, June 29, 2013

Thailand + Cambodia

Hej hej!

Nu har jag, David, Johanna och Anton bokat en resa till Thailand i jul. Vi kommer vara där i 4 veckor och ska bl. a ö-luffa lite, ta en tripp till Kambodja (Angkor Wat!) och se lite av norra Thailand. Lucky for us så är ju Johanna halv-thai och kan både språket och landet :D Känns riktigt bra att ha något att verkligen se fram emot nu på hösten och det kommer att bli lättare att både plugga och jobba när man vet att vi ska lämna mörka kalla Sverige i några veckor och byta ut det mot sol och värme. Vi har dessutom väldigt lång tid på oss att planera nu, haha.


Jag och Anton kommer nog att missa lite skola men det löser sig, det finns ju alltid omtentor men det är så synd att vi inte får schemat för senhösten tidigare, vi får scheman för varje period typ veckan innan den börjar så det är svårt att planera :) Men vi är i alla fall två som får ta smällen!
Längtar!


Thursday, June 27, 2013

Livin it

Hej hej!

Dagarna bara springer iväg! Har jobbat lite på nya jobbet och börjar komma in i det hela. Det är roligt och väldigt givande. Jag har dessutom börjat övningsköra på körskola nu, har en himla bra lärare så det är verkligen jätteroligt och jag får beröm hela iden ;) Han får hela tiden påminna mig om att andas, tänk att något så simpelt som andningen blir bortglömd när man styr ett stort fordon...;) Körkort till hösten alltså! Nu har David skrivit in sig på körskola också så nu tävlar vi, haha!

Annars gör jag inte så mycket på dagarna, de flesta av mina vänner jobbar den här veckan medan jag av någon anledning var ledig i fyra dagar... Men jag har hunnit fira midsommar, fira min lillasyster som fyllt 7, gått runt på stan och igår träffade jag några vänner och drack öl. Vi började planera resor och jag behöver verkligen ha en resa att spara till och längta efter! Så vi får se om vi kommer iväg nu i jul ;)
Fina vänner :)

Jag hade crazy hår som inte ville lägga sig ;)

Jag hittade en massa grejer till mig när jag var ute och köpte födelsedagspresent med Sofia, bl. a den här snygga väskan på Beyond Retro:

Roy ville vara med på bilden eller bara påminna mig om att jag kunde ta kort på honom också^^ Lilla Korv < 3

Tänkte slänga in några bilder från midsommarafton också, de är lånade av Ricky. Vi spenderade dagen hos Davids kompisar ute i Segeltorp där vi åt sillunch, hade 5-kamp och grillade. Det var 90% musiker där och jag kände mig väldigt omusikalisk, som alltid...^^  Senare på kvällen drog vi vidare till Harry's (lämnade Roy sovandes hemma).



Min guldklimp < 3 Klänningen jag hade på mig är från Spell men den förtjänar nästan ett eget inlägg någon gång i framtiden :)

Nu tänkte jag ägna mig lite åt körteori och sen kommer pappa på kaffe. Ska se om jag får övningsköra lite mer då :D

Thursday, June 20, 2013

Harmoni

Hej hej.

Nu sitter jag här igen och sipprar på ett glas vin (känns som att det är standard när jag bloggar). Veckan har hittills varit bra, jag trivs på nya jobbet och tycker att de tär så mysigt att jobba med en massa söta tanter och farbröder. De flesta är himla trevliga, artiga och visar stor uppskattning för det man gör. Ett givande jobb :)
Igår var jag en timme för tidig till jobbet (var väldigt skeptisk till bussar och tunnelbanor) så jag drack mitt morgonkaffe kl 06 på morgonen här:

Jättefint! Om jag orkar kanske jag gör det till en vana alla tidiga morgnar ;)

Igårkväll träffade jag en massa fina människor i vitabergsparken och drack vin. Det var minsann sol hela dagen men så fort vi satte oss gick den i moln och det började blåsa... Så vi drack snabbt upp och gick vidare till Bara Enkelt. Där blev det öl i stället och ännu fler kompisar anslöt sig :) Det var kompisar från grundskolan, gymnasiet, högskolan och mina gudbarns andra gudmor, haha.

Bild snodd från Anton ;)

Nu ska snart David ut på krogen (mitt fel, enligt Pontus som ringde och tjatade så är det alltid upp till kvinnan så självklart vill jag bli av med David i några timmar!;)). Då ska jag dricka vin, se på Juno, måla naglar, spela tv-spel och om jag blir uttråkad kanske jag kollar in här igen haha.

Sunday, June 16, 2013

Lazy Sunday

Hej hej!

Nu sitter vi inne och avnjuter ett glas rött och lyssnar på haglet. Haha. Jag har gått igenom, vad jag tror, är alla bilder på Roy som vi någonsin tagit. I stort sett. Så nu är det lite mer ordning bland bilderna. Sedan sitter vi och spelar Assassins Creed 3, bäst!

Tidigare idag övningskörde jag med pappa lite, har äntligen börjat greppa kopplingen! Fan vad svårt det ska vara att köra manuellt! Min första riktiga körlektion blir på tisdag och då ska han även testa och se vad jag kan, gulp! Men det känns otroligt skönt att jag är anmäld på körskolan och att börja kämpa mer på allvar för det där kortet :)

Tycker det är kul att bläddra i böckerna också och nu har jag mer tid eftersom jag har sommaruppehåll. Pluggandet tar verkligen aldrig slut...
Målet är alltså körkort till hösten!




I fredags var jag och David på AGs och åt en massa kött! Satan vad gott det var! Dit vill jag gå oftare :) Det hänger kött på väggarna och det var verkligen ett ställe som passade mig och David^^ Mysigt att gå ut ensam med min karl någon gång ibland :)




1: Roy på promenad. 2: Kött. 3: Jag på datenight^^

Igår så träffade jag Mimmi & Laura! Vi åt sushi i Nytorgsparken och hällde i oss en flaska rosé. Sen mötte vi upp Johanna och drack lite drinkar på Bara Enkelt. Sedan gjorde vi vår debut på Trädgården och det kändes verkligen som att vara på tivoli, framförallt eftersom de sålde så goda popcorn! Tog inga bilder alls så snor denna av Laura :D


Och här har vi min lilla familj i nuet < 3



Imorgon börjar jag på mitt nya jobb! Är så förväntansfull!

Friday, June 14, 2013

Made by Grandma

Nu har jag äntligen lov på riktigt! Gjorde sista tentan igår och håller tummarna för att det gick vägen den här gången. Tänkte slänga in ett inlägg snart om första terminen på RKH. Så ikväll ska jag och mina snygga karl ut och äta middag på AGs och sen får vi se om vi möter upp några vänner för en öl eller två :)

Jag fick lite kläder av mormor i tisdags, bl. a två klänningar som hon har sytt själv på 60-talet. Kändes extra fint att ha på sig den här klänningen när man visste att min 20-nånting mormor omsorgsfullt hade suttit och knåpat ihop den :)



Jag hade ett skärp i midjan idag (lustigt nog också mormors gamla) men den är lika fin utan!
Vi var på Papa Lee's Bakery, mitt och Isabelles nya stammisfik^^

Fina Isabelle!

Monday, June 10, 2013

Instaupdate

Försöker kompensera den dåliga updaten med lite Instagram-bilder :) När man har med sig mobilen överallt och har internet i mobilen så går i alla fall jag inte in på datorn så mycket. Ska försöka bättra mig med bloggandet nu när jag inte har lika mycket skola i huvudet :)


Sommarlov

Hej hej!

Har försökt hålla mig borta från internet de senaste dagarna för att fokusera på skolan (läs för att slippa se alla uppdateringar om hur fantastiskt Sweden Rock var i år;)), riktigt tråkigt att ha en tenta samma vecka faktiskt. Men kul för de som var där! Fantastiskt väder vad jag förstått :)

Nu har jag sommarlov, i stort sett (har en sista tenta nu på torsdag). Sommarplanerna börjar ta sin form, ska bl. a till körskolan imorgon och se vad vi kan komma fram till. Nu på måndag börjar jag på mitt nya jobb på ett äldreboende, ser fram emot det! Känns bra att få in foten i någorlunda rätt spår.
Senare i sommar ska jag, David, pappa och hundarna åka och fiska i några dagar, i Hälsingland om jag minns rätt :) Jag ska dessutom (läs måste) åka till Gotland och hälsa på Lisa! Hon har varit utomlands i 6 månader och kommer hem imorgon, har saknat henne något enormt!

Här är några bilder från senaste veckan:



Plugg-outfit :)


Skolavslutning i Rålis med min fina klass.

Igår så åkte vi till Linköping över dagen och firade att Davids syster, Alex, nu är färdig gymnasielärare :) Det var jättemysigt men vi missade tydligen världens åskväder här i Stockholm. Och jag som älskar åska... Sedan satt vi på tåget i ca 2 timmar längre än planerat på vägen hem pga att en elkabel var trasig. Inte lika kul... Som grädde på moset så var det en katt i djuravdelning och min kattallergi visade sig vara värre än jag trott.


Domkyrkan i Linköping och onda moln.