Sunday, April 28, 2013

Likes VS Money


Sociala medier har förändrat världen, ändå ser den ut precis som vanligt.
”Like” En liten knapp som visar att man bryr sig. Inget fel i det. Men att gilla något förändrar inte världen. Likes är inte pengar. Eller?
Se när Henrik Schyffert och Yohio går ut på stan och försöker betala med likes:

Så gilla gärna UNICEF men ta också chansen att förändra världen på riktigt! På unicef.se/poliovaccin kan du köpa vaccin som räddar barns liv. UNICEF gillar likes, men vaccin som räddar barns liv kostar pengar.

Saturday, April 27, 2013

Urban Pain

Hej hej!
Har haft en bra men intensiv vecka. Mycket i skolan och igår hade vi en jättebra gästföreläsare som pratade om smärta. Olika typer av smärta, smärtminne, stress, sömn och vad som händer i kroppen när man känner en viss typ av smärta. Det var verkligen jätteintressant att lyssna på honom och jag antecknade som en tok!
I torsdags tog jag en paus från pluggandet och följde med mamma och mormor på fotbehandling. Det var underbart och jag svävade på moln därifrån. Vi hittade ett mysigt litet engelskt café där vi drack te och åt scones.

Igårkväll bjöd Clara ut mig på middag, som födelsedagspresent, medan David var ute på kryssning. Vi åt på ett mysigt tapas-ställe på söder med bra spansk musik. Nu är jag helt kär i tapas och sangria och vill helst inte äta annat! Måste nog det... ska laga terayaki lax sen, inte fy skam det heller ;) Efter middagen satte vi oss på en pub, drack öl och en tjej från klassen, Maja, gjorde oss sällskap. Det blev en ganska tidig kväll för mig eftersom Roy väntade hemma men jag hade haft det jättemysigt (jaja, mysigt och mysigt men det är så jag lever!).

Nu kom jag och Roy hem från mamma där det var 4-årskalas för min lillebror! Där var halva släkten och vi åt spindelmannen-tårta ;) Småkusinerna var där också och de växer så de knakar! Försöker njuta så mycket som möjligt av Edgar innan han börjar gå :'(

Här hemma möttes vi av en sovandes David på soffan. Tydligen inte så mycket sömn på de där kryssningarna ;)  Så jag lade Roy brevid honom och nu ligger de och snarkar ikapp... Jahapp! Vad ska jag hitta på ikväll då? Kanske smita ut på stan?

Skämt åsido, här har vi lite instagrambilder och några fina plagg från Urban Outfitters:


Friday, April 26, 2013

RUN

Efter att ha läst om fysisk aktivitet i skolan så beställde jag hem lite träningskläder från Sportamore (studentrabatt!). Så nu finns det inga ursäkter längre, bara att snöra på sig skorna och ge sig ut och springa! Har för övrigt köpt min första munkjacka på flera år, minns knappt när jag ägde en sist men nu kan jag knappt ta av mig den :)




Adidas + Leopard ;) Björn Borgtrosorna kan ju ha varit det skönaste jag haft på mig :O

Tuesday, April 23, 2013

Minimarket

Hej hej.

Jag har haft fullt upp i helgen. Har dels varit ute med några tjejkompisar på fredagen och i lördagsmorse tog jag Upptåget till Uppsala och hälsade på Sofia. Där fick jag vara med på en Disney-sittning med Vajorna och jag vet inte vad man får och inte får lägga upp i bildväg så jag avvaktar lite ;) Jag var Cruella Deville och Sofia var Mimmi Pigg, bilder på oss kommer vid senare tillfälle i alla fall;) Vi festade hårt och jag lämnade nog kvar min röst när jag satte mig på tåget hem i söndags. Usch, låter som en kratta.

Har haft två roliga pluggdagar; igår satt jag och Clara och läste på om fysisk aktivitet och det var väldigt givande; hur har man kunnat gå alla dessa år utan att ha tränat minst 3 gånger i veckan? Att jag ens lever och andas... Men har beställt hem nya joggingskor idag och lite annat smått och gott;) Ändring på mina vanor! Så nu blir det här en träningblogg! Skämt åsido, kul och givande ämne var det i alla fall och idag har vi gått igenom njurarna och deras funktion. Kanske inte lika roligt men har haft ett bra flyt och börjar förstå mer!

I fredags såg jag ut såhär och hade på mig en klänning från Minimarket. Även om jag och mamma inte bor ihop längre så lyckas vi ändå byta kläder, hon ringde upp mig och ville ha en klänning så då bytte jag till mig den här^^ Mamma är bra!

Thursday, April 18, 2013

New Shades

Hej.

Nu är jag trött på att vara hemma! Det är verkligen inte roligt. Och lille Roy vill inte gå ut och gå när det regnar så det blir inte mycket frisk luft och röra på sig här inte. Men imorn ska jag tillbaka till skolan och senare på kvällen ska jag umgås med en massa vänner, säga hejdå till Laura och Sara som ska till New York och Mexiko. Inte alls avundsjuk!

Ikväll är sista Star Wars-filmen... Nu när jag sett alla kan jag konstatera att jag nog aldrig kommer se dem igen. Jag såg de för sent och missade helt enkelt det fantastiska med de filmerna^^

Här är mina nya solglasögon som jag köpte på Wos på Hornsgatan i måndags. Fina!

Wednesday, April 17, 2013

Akvamarin

Godmorgon.

Har suttit och googlat runt lite på akvamarinsmycken nu på morgonen. Det är utan tvekan min favoritsten och den är lika fin slipad som oslipad. För övrigt min månadssten och när jag var liten fick jag höra att mina ögon såg ut som akvamarin, romantiskt haha.
Kom att tänka på det här när jag och min mamma diskuterade min lillasysters månadssten härom dagen, vi hade snurrat in oss på stjärntecken och blev bara förvirrade.


Det tråkiga är att jag inte hittar mycket fina smycken alls! Får väl beställa hem stenar och göra egna smycken^^

Nu tillbaka till anatomiboken!

Tuesday, April 16, 2013

Sick Tuesday

Hej hej! Host host! Harkel harkel!
Det är inte ofta jag blir sjuk *peppar peppar* men när jag väl blir det så är det ingen liten förskylning. Har haft ont i halsen hela helgen och igårkväll när jag kom hem från veterinären med Roy (hälsokontroll, nosveck) så hittade jag en äcklig fluss. Feber på det. Tror dock att jag hittade dem i tid och nu ser det finare ut i halsen, använder mig av mormors husmorsknep och förutm en tryckande huvudvärk så känner jag mig ganska bra.

Thé med honung, andas med öppen mun (hela tiden!) och dricka mycket kallt vatten.

Nu hoppas jag bara att jag inte hunnit smitta någon, träffade både mamma och Clara igår. Och en snäll barnmorska som gav mig en massa framtidstips, förnyat p-pillerrecept och en varm känsla i hela kroppen. Så himla mysig tant! Och David förstås :)

Så idag har jag bara varit hemma. Myst en massa med Roy och försökt plugga klart cirkulationssystemet, måste påbörja respirationssystemet ikväll och imorgon ska jag plugga till seminariet på torsdag. Fullt upp.

Umgås gärna med den här plutten! Här ser ni även en skymt av soffan :)

Sunday, April 14, 2013

Livet på hundgården

Hej hej. Då lider denna vecka mot sitt slut. Om en halvtimme börjar nästa Star Wars-film och då är jag uppe i tre, har gett mig fan på att jag ska se dem nu.
Jag har haft en mysig helg, ganska lugn. I fredags var jag och lilla familjen hemma hos Clara, åt god mat, såg på Star Wars och hade det hur mysigt som helst. Igår morse så åkte jag, pappa och David till Länna och hämtade upp vår nya soffa, love it! Den är jätteskön och när vi ser på film och är extra lata så fäller vi ut bäddsoffan... Gött, bild kommer!
Sen så har vi fått in lite föreningsplikter såsom att städa trapphuset på städdagen.

Idag har vi vart i stan och köpt en till dammsugare, enbart för Roys hår! Han hårar tamejfan överallt! Nu är det slut på det!

Innan det så var vi i vitabergsparkens hundrastgård i två hela timmar med Roy. När vi kom dit så sprang Roy upp på berget, askaxigt, och agerade lekfarbror ett tag. Alla hundar sprang efter honom men han sprang så snabbt så vi blev rädda att han skulle göra en kullerbytta ner från berget.

Då kom Alice, räddaren i nöden, och vi slapp springa efter Roy på berget. David trampade i bajs.


Det var hur många hundar som helst till slut! Alla sprang runt i cirklar och luktade varandra i baken. Det var en massa mopsar också, roligt. Flest franska bulldogs tror jag nog.

Till vår glädje dök det upp två bullmastiff-tikar! Hur fina som helst! Den ena stod utanför och tittade in, löptik :) Jag och David är ju lite smått sugna på en bulle nästa gång det blir hund!

Det var en massa dreggelhundar och till min förskräckelse upptäckte jag en stor dreggelbobba på min jacka! Jag skrek som en stucken gris och gnuggade mig mot en stolpe i några minuter. Mycket kan jag ta men den där dreggelbobban täckte halva min hand^^

Är numera helt försälskad i bulldogs av alla sorter! Minst sagt blev jag det när jag såg den här lilla sötnosen på 12 veckor om jag inte minns fel. Hur söt? Har Roy varit så liten?! Tiden går för fort...


När Roy höll på att däcka i min famn så valde vi att gå. Vi gick en tur på söder och sen köpte vi dammsugaren.


Det får vara dagens bilder, soffbilder får jag lägga upp imorgon :) Nu börjar snart Star Wars och jag ska hinna fixa snask. Trevlig helg!


Friday, April 12, 2013

Webcam

Hej hej hej!

Nu är jag vaken! Har vart en walking dead halva dagen O.o
Roy väckte mig imorse och ville gå ut och gå. David var ledig och sov så gott... Så jag släpade mig upp, rastade lille Korven, kokade sönder några ägg, medan jag satt på golvet och slog huvudet mot diskmaskinen. Hu-vud-verk släpp!! Det gjorde den inte på några timmar...
Här gömmer jag mig bakom lite kurslitteratur:

Det var riktigt kul igår! Bohemian Lifestyle var bra som alltid och det var kul att vara tillbaka på Harry's, känns som att det var riktigt längesen sist.

Det märktes i skolan idag hur kul vi hade haft; Kristin dök upp i gårdagens makeup och var fortfarande full, jag var vit i ansiktet och undvek ljus, Clara dök inte ens upp... Hehe! Men snart ska vår lilla familj hem till Clara och Robin och mysa lite! Såhär taggade är vi:


Thursday, April 11, 2013

Thursday bloody Thursday

Hej hej.
Idag har jag varit hemma lite med Roy och gosat, sen åkte jag till skolan i några timmar och försökte hänga med när föreläsaren pratade om cirkulationssystemet. Vilket jävla tempo, börjar inse att jag lär mig mer av att läsa i boken än att försöka lyssna... Suck!

Men nu är jag hemma igen hos mina favoritpojkar och snart ska jag laga lite mat tänkte jag. Lax! Mumma! Sen tänkte jag och David åka till Harry's och lyssna på våra vänner, Bohemian Lifestyle, som har spelning där. Var ett tag sen jag hörde dem nu och har hört att de gjort vissa ändringar i bandet... Hmm... Kul ska det bli!

Här är jag och Roy idag!

Wednesday, April 10, 2013

Story of my life

De som känner mig vet att jag ofta byter stil. Kalla det personlighetsklyvning men jag gillar helt enkelt många olika stilar så jag klär mig så som jag känner mig :)

Här har vi den fina klänningen från Johannas märke Bohemian Romance (bohemianromanceofficial på instagram;)) som jag fick när jag fyllde år. Den går att ta isär och använda som topp eller kjol separat. Så jag blev lite utråkad idag och satte ihop olika outfits ;) Den svarta toppen är gjord av min begåvade kompis Dísa som syr egna kläder, märket heter Skintight Clothing.

Någon favorit?

Lazy day

Idag har jag haft en riktig latdag. Bara tagit det lugnt och gosat en massa med Roy, gått på långpromenad och fotat lite i hemmet. Städat lite också. Inget plugg med andra ord ;)

Nu är vår soffa klar och färdig för hämtning! Så till helgen slipper vi trängas i lilla tigersoffan (nog för att det är gosigt). Då blir det dessutom roligare att bjuda hit folk när det finns någonstans att sitta.

Här har vi två av de plaggen som jag sydde lite på i lördags; den till vänster har jag mest bara klippt i och flätat^^ Den till höger har jag klippt, sytt om och missfärgat med flit så att den inte skulle matcha min svenska vinterhud så mycket^^ (tips till fattiga studenter som vill förnya garderoben^^)

Tuesday, April 9, 2013

Leopard-tisdag

Idag har jag suttit i skolan hela dagen och pluggat tillsammans med tre kurskamrater. Vi var väldigt effektiva och skickade in vårt arbete vid 14-tiden till läraren, kort därefter fick jag svar av läraren att vi inte hade behövt skicka in det eftersom det mest var för vår skull... Jaja, jag lärde mig mycket om det endokrina nervsystemet :)

Efter skolan åkte jag till polisen och hämtade ut mitt pass och ID-kort. Riktigt dålig bild vart det, set ut som att jag inte har någon haka alls^^ Och när killen i luckan bad mig signera både pass och ID höll jag på att börja gråta, hade ca 3 liter kaffe i kroppen och skakade som ett asplöv. Det blev snygga signaturer det...

Nu är jag hemma och ska gosa sönder min lilla vovve! Han är så söt och pluttig!! Sen ska vi äta god mat och se på en mysig film! Mys-tisdag!

Idag hade jag på mig byxor från American Appareloch en leopard skjorta från Nastygal som jag sydde om lite i helgen, den var på tok för lång där bak så det såg bara fånigt ut^^

Sunday, April 7, 2013

Fina hundar

Här har vi några fina bilder på Roy och Brazze! Alltid lika mysigt när Brazze kommer på besök, han är så mysig och go trots att Roy alltid är honom hack i häl och vill leka^^
Eftersom Roy blev 7 månader igår tänkte jag lägga upp lite bilder på hur stor han är nu, men insåg nu att han ser jätteliten ut på de här bilderna... Men jag vill att han alltid ska vara liten!



Kreativa söndag

Hej hej.
Då var vecka 14 snart slut. Har haft en väldigt produktiv helg. Idag har jag bl.a tvättat, rensat lite bland mina saker i källaren, sorterat lite grejer i lägenheten och pysslat med kläder. Fast pysslat med kläderna gjorde jag i och för sig igår när jag tänker efter. Jag färgade ena linnet idag däremot! Ljust linne + tvätta med röda handukar = aprikosfärgat linne! Damn Im good! Haha!

Nu sitter jag och tittar igenom olika körskolor och försöker planera min sommar lite. Tänkte boka ett möte med den bästa körskolan nu till veckan eller den därpå för att lägga upp en studieplan; jag ska ta körkort i år! Sen ska jag strö ut mitt CV lite överallt också, vill jobba i sommar har jag kommit fram till. Helst på sjukhus men det blir nog mer aktuellt när jag blivit undersköterska, så just nu siktar jag in mig på äldreomsorg. Alternativt min gamla förskola :)

Nu ska jag försöka trycka in lite mer anatomi i huvudet innan jag springer och hämtar all tvätt. Sen ska jag duscha, råkade lägga in alla handukar i tvättmaskinen och så fort jag satt på den kom jag på att jag ville duscha...
Trevlig söndag!

Ska försöka ta efterbilder på kläderna imorgon ;)

Saturday, April 6, 2013

Saturday 6

Godmorgon! Insåg precis att Roy är 7 månader idag! Lilla plutten :)
Jag vaknade upp imorse och kom på mig själv med att rabbla igen hjärnans delar på latin... Helt skadad haha! Men det var väl bra antar jag.
Jag mår lite slitet, hade så himla roligt igår med mina äldsta vänner. Först åt vi en stor sushimiddag och sedan gick vi till The Laughing Duck vid Centralen. Där blev det drinkar och öl. Och en massa skratt...

Hade med mig kameran igår men det här är de enda två bilderna som blev bra, glömde sen bort den...

 Stockholm är vackert på kvällarna.

Min fina vän Laura. 

Friday, April 5, 2013

Fredag!

Hej hej, äntligen är det fredag!
Tror det var längesen jag längtat efter fredag såhär mycket! Kan bero på att den här kursen är mer intensiv än den tidigare... Men jag, Emmy och Kristin har hårdpluggat hela dagen så vi förtjänar verkligen helg!
Så äntligen fredag och ikväll ska jag träffa några barndomsvänner, hehe.

Igår var jag inne på Urban Outfitters och köpte mig två plagg, båda på rea + studentrabatt! Gillar inte att vara en fattig student.
Såhär såg jag ut idag och har på mig ett av de nya plaggen, världens finaste kjol!



Wednesday, April 3, 2013

Bam-Bam

Idag bär jag min älskade Bam-Bam klänning från Nastygal! Älskar den men glömde fota ryggen, den är så snygg där. Till den hade jag min snygga jacka från 118 Second Läder och skor från Vagabond. Iklädd det har jag suttit på föreläsning om nervsystemet hela eftermiddagen.



Vackert

Som alltid när jag tappar klädinspirationen så går jag in på Spells blogg och vips så springer jag in till garderoben och försöker sätta ihop lite outfits. Jag brukar dessutom låtsas-shoppa lite i deras shop innan jag inser att det skulle kosta mig 7000-8000 att köpa typ 5 plagg och då är inte ens tullavgiften inräknad... Suck! Men det blir ändring på det när jag börjar dra in miljoner på sjuksköterskeyrket... Haha!

Om jag hade levt i ett varmare land och tjänat mer pengar hade jag gått klädd i dessa kläder hela tiden, rufsat till det solblekta håret och försökt odla fram busiga fräknar!

Det är inte lätt att känna klä sig fint när man "bara" ska till skolan. Men nu när solen tittar fram allt oftare känner jag att jag i alla fall ska försöka. Blir nog till och med klänning idag!

Här har vi några godbitar snodda från Spells hemsida:










To die for. 

Tuesday, April 2, 2013

Roy & Alice

Idag började min nya kurs, Anatomi och Fysiologi. Jag har suttit hela eftermiddagen med den nya kursboken och pluggat om "cellen". Det är kul att se att man kommer ihåg lite från gymnasiet och högstadiet men det är på en helt annan nivå nu :/ Men kul!

Här är lite bilder på Roy och Alice när de lekte igår, så fina :)

Monday, April 1, 2013

Girl Power

April April!
Ledigt idag, skönt! Ska iväg snart och träffa Märta, Tony och deras fralla Alice! Senast Roy och Alice lekte var på nyår, typ 5 kilo sen... Nu är de lite större så ska bli kul att se hur de leker.

Annars så har jag klarat av första kursen! Hoppas jag i alla fall, får se det om några veckor när tentorna betygsatts. Men imorgon börjar anatomikursen!

I lördags var jag på tjejfest i Täby! Först åt jag världens godaste pizza; bacon, mozarella och kyckling, sen hade vi hur kul som helst! Här är några bilder som stärker det:













Sen var tanken att vi skulle möta upp alla pojkvänner och gå ut. Vi mötter upp dem men jag och David drog hem till Roy istället:)